flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОВИНИ – взято під варту особу, яка підозрюється у вчиненні злочину стосовно малолітньої дитини

29 березня 2023, 10:15

У зв’язку із резонансом у соціальній мережі Facebook та інших інформаційних ресурсах щодо кримінального правопорушення стосовно малолітньої дівчинки, що трапився у місті 26.03.2023 Комсомольський міський суд Полтавської області повідомляє наступне.

28.03.2023 на розгляд суду надійшло клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з кваліфікацією дій підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 152 (згвалтування) Кримінального кодексу України до особи, яка не досягла 14 років.

З матеріалів вбачається, що 26.03.2023 близько 17:00 години, підозрюваний, який раніше неодноразово судимий, у тому числі за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи,  маючи не зняту та не погашену судимість за вчинення злочину, у період умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, перебуваючи біля одного з будинків у м. Горішні Плавні, побачив раніше не знайому малолітню 2012 року народження, після чого у нього виник злочинний умисел, спрямований на вчинення дій сексуального характеру, вчинених щодо особи яка не досягла чотирнадцяти років.

Слідчим суддею Комсомольського міського суду Полтавської області застосовано до підозрюваного  1980 року народження, запобіжний захід у виді тримання під вартою, строком на 60 днів без права внесення застави.

Триває досудове розслідування та проводяться необхідні слідчі дії.

Нагадуємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

За повідомленням прес служби суду