flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОВИНИ – Вироком Комсомольського міського суду Полтавської області притягнуто до кримінальної відповідальності військовозобов’язаного, який відмовився від підписання бойової повістки та не з’явився до РТЦК та СП.

20 жовтня 2023, 13:35

13 жовтня 2023 року головуючим суддею Комсомольського міського суду Полтавської області ухвалено вирок у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 Кримінального кодексу України (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період).

          При розгляді кримінальної справи було встановлено, що у вересні 2023 року жителя міста Горішніх Плавнів, визнано придатним до військової служби та було виписано бойову повістку на прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі РТЦК та СП) для відправки у військову частину у зв’язку із призовом на військову службу під час мобілізації, на особливий період. При цьому будучи попередженим про кримінальну відповідальність за ухилення від призову на військову службу він відмовився від підписання бойової повістки.

          Таким чином, військовозобов’язаний солдат обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України.

          У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив суду, що дійсно був повідомлений про кримінальну відповідальність за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період і знав, що йому необхідно з’явитись до РТЦК та СП, проте свідомо не з’явився.

          Суд призначив чоловіку покарання у виді трьох років позбавлення волі з випробувальним  терміном на один рік.       

          Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Полтавський апеляційний суд.

         

За повідомленням прес служби суду