flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОВИНИ – взято під варту особу, яка підозрюється у вчиненні грабежу

24 листопада 2023, 10:40

          У зв’язку із резонансом у соціальних мережах та інформаційних ресурсах міста щодо кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) прес служба Комсомольського міського суду Полтавської області вважає за не необхідне повідомити наступне.

23.11.2023 до суду надійшло клопотання слідчого місцевого відділу поліції щодо застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.  

         За версією слідства та з матеріалів справи вбачається, що 22.11.2023 року, у нічний час доби, підозрюваний 1998 року народження, перебуваючи в під’їзді одного з будинків міста по вулиці Добровольського, зустрів потерпілого та подавивши його опір шляхом душіння, застосування газового балончику тощо витягнув з кишені останнього ключі від квартири.

         В подальшому, підозрюваний піднявся до квартири потерпілого та за допомогою відібраних у нього ключів відкрив двері, тим самим незаконно проник до житла, з якого викрав близько 65000 грн. та привласнив мобільний телефон вартістю 23000 грн.

         Заволодівши вказаним майном, підозрюваний з місця скоєння злочину зник та розпорядився викраденим на власний розсуд.

        В судовому засіданні слідчим суддею Комсомольського міського суду Полтавської області застосовано до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 35 днів з визначенням  застави у розмірі  214 720 гривень.

         Триває досудове розслідування та проводяться необхідні слідчі дії,  після чого справа про кримінальне правопорушення буде скерована для розгляду до суду.

         Вкотре зауважимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес служби суду