flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОВИНИ – 25.11.2023 взято під варту особу, яка підозрюється у вчиненні злочину стосовно малолітньої дитини

27 листопада 2023, 10:42

25.11.2023 на розгляд до Комсомольського міського суду Полтавської області надійшло клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з кваліфікацією дій підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 4 ст. 152 (згвалтування) Кримінального кодексу України до особи, яка не досягла 14 років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що днями у вечірній час доби підозрюваний, перебуваючи у Кременчуцькому районі Полтавської області у будинку раніше йому знайомої потерпілої 2010 року народження, реалізував свій злочинний умисел, спрямований на вчинення дій сексуального характеру, вчинених щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років.

Усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, будучи достовірно обізнаним, про те що потерпіла не досягла чотирнадцятирічного віку, підозрюваний перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння,  використовуючи безпорадний стан потерпілої, яка в силу малолітнього віку не здатна була в повній мірі усвідомлювати характер та значення вчинюваних відносно неї дій, що повністю виключало можливість останньої чинити опір, та в подальшому здійснив статевий акт.

Проаналізувавши приєднані до клопотання слідчого матеріали досудового розслідування, слідчий суддя дійшов висновку, що наведені вище докази, доводять обставини, які свідчать про наявність обґрунтування підозри у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, яке відносяться до особливо тяжкого злочину.

Слідчим суддею Комсомольського міського суду Полтавської області застосовано до підозрюваного  1993 року народження, запобіжний захід у виді тримання під вартою, строком на 60 днів без права внесення застави.

Триває досудове розслідування та проводяться необхідні слідчі дії.

Нагадуємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес служби суду