flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОВИНИ – взято під варту особу, яка підозрюється у організації та утриманні місць для незаконного вживання наркотичних засобів, психотропних речовин із залученням неповнолітньої особи

18 грудня 2023, 14:46

          15.12.2023 до Комсомольського міського суду Полтавської області на розгляд надійшло клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів із залученням неповнолітнього)

          З матеріалів вбачається, що підозрюваному 28.10.2023 ухвалою Автозаводського районного суду м. Кременчука було обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту та забороною залишати житло за місцем проживання в м. Горішні Плавні з кваліфікацією дій у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.185 Кримінального кодексу України (Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану)

          Однак, уродженець м. Горішні Плавні 2004 р. н. порушував покладені на нього обов’язки та за версією слідства утримував місце та організовував сприятливі умови для незаконного вживання наркотичних засобів та психотропних речовин з залученням неповнолітніх осіб.

          Слідчим суддею Комсомольського міського суду Полтавської області застосовано до підозрюваного, запобіжний захід у виді тримання під вартою, строком на 60 днів з визначенням застави у   розмірі  134200 грн.

          Триває досудове розслідування та проводяться необхідні слідчі дії.

          Нагадуємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес служби суду